NASVETI IN TRIKI PRI BARVANJU OBRVI S KANO

V Brow Blogu najdeš nasvete in trike s področja oblikovanja obrvi, barvanja obrvi s kano, laminacije obrvi ter Powder brows obrvmi…

Skratka vse kar je povezano z obrvmi in njihovim oblikovanjem najdeš v Brow Blogu!

Vabljena k branju!

NASVETI IN TRIKI PRI BARVANJU OBRVI S KANO

Ali se tudi vam dogaja, da kana strankam na obrveh in koži ne drži dovolj dolgo?

Vzrokov za to težavo je lahko več. Najpogostejše so napake pri strankah, ki se ne držijo navodil za obrvi pobarvane s kano.

Pa jih naštejmo še enkrat:

Naj se izogibajo stiku z vodo prvih 24 ur po barvanju obrvi. Pred umivanjem obraza si naj obrvi zaščitijo z oljem ter naj se izogibajo savni in solariju.

So pa možni tudi drugi vzroki, ki zmanjšajo obstojnost kane.

Mastna koža, pretek roka uporabe kane, mešanje kane z materiali drugih znamk, napačna gostota zmesi za barvanje ali nepravilna izvedba postopka barvanja obrvi s kano.

V kolikor se takšne težave pri barvanju obrvi s kano pojavijo tudi vam, smo našim tečajnicam na voljo kadarkoli potrebujejo naše nasvete in pomoč.

STIŽENJE OBRVI. DA ALI NE?

Stilistke za obrvi večkrat postavijo vprašanje, ali obrvi lahko strižemo ali ne?

Striženja obrvi se poslužujemo, če so obrvi res zelo dolge in če se jih ne da spuliti (ker bi potem v obrveh bila luknja). Načeloma je bolje, da obrvi ne strižemo, saj so po vsakem striženju debelejše in močnejše. Predvsem pri postopku laminacije obrvi svetujemo, da obrvi ne strižete, saj bo končen izgled obrvi lepši. Na zgornji sliki se dobro vidi, kako izgledajo obrvi, ki so bile postrižene.

VOSKANJE OBRVI

Če za urejanje obrvi uporabljate vosek Browtycoon Golden wax brez lističev, imamo za vas praktičen nasvet. Za natančen nanos voska lahko uporabite zobotrebec, ki ga po nanosu pustite, da se ohladi z voskom. Tako boste vosek tudi lažje odstranile!

ČOPIČ ZA BARVANJE OBRVI

Barvo in kano za obrvi vedno mešajte s čopiči, ki jih ne uporabljate za nanos barve ali kane, ali pa za mešanje uporabite mešalec barve ali kakšno paličico. Če boste barvo mešale s čopičem, ki ga uporabljate za nanos, bo le ta vpil barvo ali kano, zato barvanje obrvi ne bo tako natančno, linije ne bodo tanke.

Nasvet za nego čopiča za barvanje obrvi – čopič namočite v vrelo vodo, nato ščetine stisnite skupaj s prsti (pazite, da se ne opečete) in malo pridržite ter pustite čopič, da se posuši (položite ga vodoravno).